Haaga-Helian ammattikorkeakoulun keittiömestariopiskelijat saivat itäuusmaalaisista elintarvikkeista ja tuottajista kertovan tiedoston. Itä-Uudellamaalla ryhmä tutustui kalan jatkojalostukseen, emmentaljuuston valmistukseen ja charolais-pihvilihan kasvatukseen. Ryhmä kehitti neljän ruokalajin lähiruokamenun.
Alkuruokaryhmässä vasemmalta Viljami Julkunen, Timo Karttiala, Markku Halmeenmäki ja Johanna Karjunen.
Tulevat keittiömestarit kertoivat meille lähiruokamenun raaka-aineista, valmistustavoista, maustamisen salaisuuksista sekä ruokajuomasuosituksista. Yhdessä saimme tehdä tänään aistinvaraisen arvioinnin: haistella, maistella, mutustella, tutkia annoksen ulkonäköä. Ah - hyvää ruokaa.
Alkuruokaryhmässä vasemmalta Viljami Julkunen, Timo Karttiala, Markku Halmeenmäki ja Johanna Karjunen.
Tulevat keittiömestarit kertoivat meille lähiruokamenun raaka-aineista, valmistustavoista, maustamisen salaisuuksista sekä ruokajuomasuosituksista. Yhdessä saimme tehdä tänään aistinvaraisen arvioinnin: haistella, maistella, mutustella, tutkia annoksen ulkonäköä. Ah - hyvää ruokaa.
Kalaruokaryhmässä vasemmalta Kaisu Myllylä, Essi Mäentaka, Kaisa Leino ja Kaisa-Mari Lipasti.
Lähiruokamenu Itä-Uusimaa saa ehdotonta kannatusta meiltä ja tuottajilta. Seuraavaksi on mielenkiintoista nähdä, mikä ravintola tai ruokapaikka sen Haaga-Helian jälkeen asiakkailleen tarjoaa. Liharuokaryhmässä vasemmalta Mikko Ovaska ja Toni Partanen. Kuvasta puuttuvat Jari Orava ja Laura Nyman.
Oli muuten herkullinen, näyttävä ja täyttävä menu. Kiitos maukkaasta työstä!
Jälkiruokaryhmässä vasemmalta Hanni Kiretti, Lea Lappeteläinen ja Sakari Ketolainen.
Kuvassa vasemmalla Haaga-Helian elintarvikeaineiden opettaja, tohtori Marjo Misikangas, joka väitteli 7.12.2007 Helsingin yliopiston maatalous- metsätieteellisessä tiedekunnassa aiheesta Ravinnon vaikutus β-kateniini-signalointiin kokeellisessa paksusuolisyöpämallissa. Tutkimuksen mukaan suomalaisten marjojen, kuten puolukan, lakan ja valkoherukan käyttö ruokavaliossa näyttäisi olevan lupaava keino tulevaisuuden syövän ehkäisyssä. Vaikutukset tuntuvat vasta, kun marjojen osuus ruokavaliosta on vähintään kymmenen prosenttia.
Hienoa Marjo! Kuvassa oikealla lehtori Minna Halmetoja.
Maistiaisissa tarkkaavaisina mukana Lähiruokaketjun kehittäminen -koordinaatio- ja toimenpidehankeen ohjausryhmän jäsenet: Hannu Salminen Erja Räty Ky, Eliko Roots Kukkatarha Surprise ja Johanna Jaskari Viikki Food Centre.
Maistiaisissa tarkkaavaisina mukana Lähiruokaketjun kehittäminen -koordinaatio- ja toimenpidehankeen ohjausryhmän jäsenet: Hannu Salminen Erja Räty Ky, Eliko Roots Kukkatarha Surprise ja Johanna Jaskari Viikki Food Centre.
Kiitos maukkaasta yhteistyöstä teille kaikille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti