lauantai 20. lokakuuta 2007

Ukkolasta jokaiselle jotakin pukinkonttiin

Hämärä kietoo Loviisan syliinsä. Ukkolan ikkunoista tuikkii valoa. Vanhat hirsiseinät tervehtivät tulijat. Niin ne ovat tehneet yli sadan vuoden ajan ja antaneet asukkaille suojaa sadetta, myrskyä ja talvipakkasta vastaan. Pönttöuunin kylki on lämmin. Salme on päivällä lämmittänyt uunit koivuhaloilla, jotka kesällä olisivat kelvanneet japanilaisille matkamuistoksi. Nyt hän sytyttää hymyillen kynttilöitä.

Ukkola on somistettu joulutunnelmaan. Käsityöläiset, niin nuoret kuin vanhemmatkin, ovat tuoneet tuotteitaan myytäväksi. Seinille, hyllyille ja pöydille on aseteltu jouluisia koristeita, astioita, mattoja, liinoja, vaatteita, karvaisia puukenkiä, kynttilöitä, palloja. Herkkusuille on keitetty ja hämmennetty hymyillen paikallisia glögejä, mehuja, hyytelöitä, lisukkeita, hunajia, tyrnimarmeladeja, luomumakeisia. Tekee mieli koskettaa, tunnustella ja maistaa.

Nurkissa kurkistelee nukkavieruja ja punalakkisia tonttuja. Kuluu melkein jouluolkien kahinaa. Kiire katoaa keinutuolissa. Tällainen olisi mukava kotonakin. Iloisena Kaarina kertoo, että haaveeni voi toteutua, koska Ukkolassa kaikki kalusteet ja tavarat ovat kaupan. Mukaansa saa vanhan tuolin, pöydän, piirongin, raitamaton tai ryijyn seinältä, ainoastaan taiteilijoiden maalaamia kävelykeppejä ei myydä. KATSO LISÄÄ KUVIA.

Ukkolaan tulee asiakkaita busseilla Helsingistä ja Kotkan suunnasta. Ukkola sijaitsee Loviisan keskustan tuntumassa, Vanhan Viipurintien varressa. Toista sataa vuotta vanha päärakennus sivurakennuksineen on ristitty Ulrikahoviksi. Majoitustiloihin mahtuu 25 yöpyjää, ravintolaan 50 ruokailijaa ja baarista saa tapahtumien yhteydessä drinkkejä sekä ruokajuomia. Ulrikahovi on onnistunut kokonaisuus perhejuhlien, koulutus- ja kokoustilaisuuksien, tanssien, pienten konserttien ja taidetapahtumien järjestämiseen. Keittiö tarjoaa vieraille aamiaista, joululounasta ja tilauksesta ryhmille päivällisiä.

Hemmotteluhoitoina Vireys-Ulrika tarjoaa Ergobath-ammeessa pore-, höyry-, yrtti-, suola- tai ruusunlehtikylpyjä. Hoitolan hierovat hoitopöydät rentouttavat hartioita ja antavat selluliiteille kyytiä. Liikuntapöydät sopivat henkilöille, joiden nivelten liikkuvuus on vaikeutunut tai jumppa ja kävely eivät tahdo onnistua, toteaa toiminnanjohtaja Kaarina Liljeström. Hemmotteleva lahjakortti miellyttäisi varmasti puolisoa, vanhempia tai isovanhempia.

- Ulrikakodissa on kodinomaisessa ympäristössä sekä pysyviä että lyhytaikaisia hoitopaikkoja tehostettua palveluasumista ja ympärivuorokautista huolenpitoa tarvitseville asiakkaille asuinkunnasta riippumatta. Hoitopaikkoja on myös kuntoutuville sekä muistihäiriöisille. Omaishoitajat ovat voivat tulla tänne lomalle, ehdottaa toiminnanjohtaja Karina Liljeström.
Ulkkolan läheisyyteen on tehty lapsille ja lastenmielisille Satupolku, jonka varressa odottavat Kaarina Helakisan runonotaulut ja eläinhahmot.
Ulrikakoti
Vanha Viipurintie 5
07940 LOVIISA
p uh. (019) 530 044

Ei kommentteja: