perjantai 19. lokakuuta 2007

Floristimestari Lisbeth Hoffrénin upeat kukkasidonnat

Floristimestari Lisbeth Hoffrén saa tehtäväkseen suunnitella jotain kivaa. Silloin hän ei asettelekaan kukkia perinteisesti kimpuksi. Aluksi hän selvittää lahjan saajan mieltymyksiä, lempivärejä, mielikukkia. Työtä tehdessään hän ajattelee asetelman saajaa, hauskoja kukkia, värien yhdistämistä, herkkiä yksityiskohtia. Sidonnassa hän arvostaa jokaista kukkaa.

Lissu kokee jokaisen työnsä näytön paikkana. Hän voitti ensimmäisen palkinnon Kultainen Corona sidontakilpailuissa vuosina 2004 ja 2005. Muutoin hän kilpailee itsensä kanssa ja paneutuu syvällisesti jokaiseen työhönsä. Tuloksena on hurmaava ja tekijänsä oloinen kimppu tai asetelma. Orvokit, ruusut, kallat, orkideat, neilikat, muratit löytävät omat paikkansa. Mukavia erikisuuksia töihin löytyy tähkistä, pajuista ja luonnonoksista. Joskus asetelma saa tukensa katiskaverkosta tai risumatosta.

Erikoisista ja taidokkaista töistään tunnettu Lissu sitoo countryhenkiselle morsiamelle kimpun luonnon aineksista, viljantähkistä, havuista, kävyistä, sammalista. Luonnonkasveista morsiuskimpun sitominen vaatii erityistaitoa, koska sen pitää kestää alttarille astelevan morsiamen tärisevässä kädessä sulhasen tahdonlupaus ja suudelma, riisisade, onnenrutistukset sekä häävalssi.

Vuonna 2004 floristimestariksi valmistuneella Lissulla on kokemusta kukkamaailmasta yli 20 vuotta ja yrittäjyydestä Amadeuksessa vuodesta 1996 lähtien. Kukkasidonta koostuu pienistä korumaisista töistä laajoihin tilateoksiin. Amadeuksen tilaustyöt keskittyvät Itä-Uudellemaalle ja pääkaupunkiseudulle. Internetin kautta tilauksia tulee myös ulkomailta. Isoissa ja pienissä elämän tapahtumissa tarvitaan floristimestaria. Lissulle voi soittaa kukkatilauksista päivittäin klo 9-19.
www.kukka-amadeus.fi
Amadeus
Papinkatu 6
06100 Porvoo
puh 050 3677 177
lissu@kukka-amadeus.fi

Ei kommentteja: