perjantai 5. lokakuuta 2007

Porlammin mustaleimaisia emmentaljuustoja Anuga-messuille Saksaan

Saksan Kölnissä järjestetään 13.-17. lokakuuta maailman suurin elintarviketeollisuus-messutapahtuma Anuga 2007. Edellisten messujen kävijämääräksi on ilmoitettu 168 000 henkilöä yli 150 maasta. Ammattilaisten messut toimivat hyvänä näyteikkunana elintarvikealan ja teknologian trendeihin.

Helsingin yliopiston Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenian toteuttaman Elintarvikealan tuotekehitysohjelman opiskelijat markkinoivat Finfoodin yhteisosastolla suomalaisia elintarvikkeita. Esiteltävänä ja maistettavana on Itä-Uudeltamaalta Porlammin Osuusmeijeriltä mustaleima emmental, kevyt mustaleima ja mustaleima sulatejuusto. Maukas mustaleima sopii leivän päälle, juustotarjottimelle, leivontaan, ruoanlaittoon ja salaatteihin.

Porlammin Osuusmeijeri - ainoa jäljellä oleva juustola Etelä-Suomessa - on valmistanut emmentaljuustoa vuodesta 1920 lähtien. Maidontuottajia on 23, ja osuuskunnan palveluksessa työskentele 12 henkilöä. Yritys myy tuotteensa suoraan vähittäiskaupalle, suurkeittiösektorille sekä elintarviketeollisuudelle. Porlammin Osuusmeijerin vähittäiskauppamyynnin hoitaa New Way RuokaHertta yhtiö Turusta. Porlammin mustaleimainen emmentaljuusto on saavuttanut huomattavan markkinaosuuden Suomessa ja sitä viedään myös ulkomaille.
Porlammin Osuusmeijeri
Myrskyläntie 1 A
07820 Porlammi
puh. 019 - 521 4200
http://www.porlamminosuusmeijeri.fi/

1 kommentti:

--KATA-- kirjoitti...

Tervehdys Kölnistä. Tulin vastavierailulle.
Harmi kun en ehtinyt koko messuille, olisin sentään voinut päästä syömään suomalaista juustoa!