keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

Kaikki ruokakulttuurin puolesta kirjoittamaan nimiä adressiin - klikkaa

Juuri kun mämmit on syöty, pashat ja paistit popsittu, tulee minulle Jaakko Nuutilalta tällainen sähköposti. Kulttuuriministeriömme (OPM/kulttuuriosasto) virallisessa kulttuurinalojen määritelmässä on jätetty ruoka kokonaan pois. Tämä tuntuu käsittämättömältä, sillä ministeri Stefan Wallin on itse hallituksen Suomalaisen ruokakulttuurin edistämisohjelmassa mukana ja kulttuuriasioista vastaava Hannele Koivunen sen ohjausryhmässä.
Virallinen määritelmä ohjaa ja vaikuttaa moniin asioihin. Asia selvisi, kun eräs yritys oli hakemassa työnantajan työntekijöilleen antamia kulttuuriseteleitä kokkikerhon toimintaa varten. Verottaja puuttui asiaan keromalla, ettei ruoka kuulu maan viralliseen kulttuurin määritelmään.

Olen tehnyt asiasta sähköisen adressin http://www.adressit.com/ruokakulttuuri, johon kerätään nimiä. Adressin luovuttaa Suomen kotitalousopettajien liiton toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi sekä minä kulttuuriministeri Wallinille. Kaikkien ruokakulttuuriin liittyvien kansalaisjärjestöjen edustajat ovat tervetulleita luovutustilaisuuteen. Pyydän kohteliaasti apuanne, jotta tämä epäkohta saataisiin korjattua. Näin meillä kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa asiaan!
Kiitoksia etukäteen!
Jaakko Nuutila
Ruokakulttuuriasiamies
Keittiömestari, ETM
Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
PL 510, 00101 Helsinki
Puhelin 020 4132305
Matkapuhelin 040 8285672
jaakko.nuutila@mtk.fi
http://www.mtk.fi/
Irja Kallio

Ei kommentteja: