maanantai 28. tammikuuta 2008

Vuoden mehiläistarhaaja Marbacka Bigård Hunajatila - paljon onnea!

Suomen Mehiläishoitajain Liitto myönsi Marina ja Bjarne Brucelle Liljendalista Vuoden 2008 Mehiläistarhaaja -kunniakirjan Talvipäivillään Vääksyssä viime viikonloppuna. Vuoden Mehiläistarhaaja -kunniakirja myönnettiin Marina ja Bjarne Brucelle tunnustuksena monipuolisesta osaamisesta ja positiivisesta työstä asiakkaiden ja toisten mehiläistarhaajien parissa. Marina Bruce on 100-vuotiaan Finlands Biodlraförening -yhdistyksen pitkäaikainen puheenjohtaja. Liiton myöntämä Vuoden Mehiläistarhaaja -kunniakirja on järjestyksessä 24.

Brucet ovat kasvattaneet lehmätilan kyljessä Bjarnen harrastuksena alkaneesta mehiläishoidosta ammatin. Lehmistä luovuttiin 90-luvulla ja navetta muutettiin palvelemaan lentävän karjan hoitoa, hunajan tuotantoa ja tuotteistamista sekä mehiläisvahan käsittelyä.

Marbacka-tilalla mehiläisten hoitotyön päävastuu on Bjarnella, Marina linkoaa hunajan ja tekee siihen liittyvät työt. "Markkinoille lähdemme mieluummin yhdessä, koska se on hauskaa. Asiakkaita palvellessa saamme hyviä yhteisiä kokemuksia. Suosittelen tätä kaikille pariskunnille", sanoi Marina Bruce. Hunajien lisäksi Marina on asiakkailleen kehittänyt muita hunajapohjaisia tuotteita, kuten Hunaja-Nokkos Mix. Tyrnillä maustettu hunaja on löytänyt tiensä Amerikkaan saakka.
(lähde ja kuva: Suomen Mehiläishoitajain Liitto SML r.y. , Finlands Biodlares Förbund r.f.,
http://www.hunaja.net/)
Marbacka Bigård Hunajatila
Marbackavägen 65
07880 LILJENDAL
Bjarne Bruce puh/tel 0400 438 888
Mia Bruce puh/tel 040 548 4464

Ei kommentteja: